cami: ruyada cami görmek nedir ne manaya gelir


Rüyada büyük cami görmek melike, küçük cami görmek ise oranın yöneticisine; şeref ve itibara işaret eder.

Cami ve mescid sultan ve onun adamlarına, hâkim ve kadılara, alim ve fıkıhçılara, kadri yüce ve muhterem bir kadına; çarşı ve ticarete yorumlanır.
Rüyada camiye girmek dini emirleri yerine getirmeye, müslüman kimliğini muhafaza etmeye işarettir. Rüyada cami yaptırmak bilgin ve önder olmaya, hacca gitmeye, dindar bir kadınla evlenmeye, uyanıkken cami yaptırmaya yahut başka bir hayır işlemeye işaret eder. Rüyada camiye ilave yaptırdığını görmek ziyade hayırlara, camiden içeri girip secdeye kapanmak tövbe ve hidayete, camiyi açık bulmak hayır ve bereket kapılarının açılmasına, camiyi kapalı bulmak ve içeri girememek işlerin güçleşmesine, arzu ettiği şeyin biraz gecikmesine dalalet eder. camide öldüğünü görmek nasuh bir tövbe ile dünyadan ayrılmaya işarettir. Rüyada görülen camide namaz kılmak ve bunu tamamlamak arzu ve isteğinin tamam olmasına, imama uyup namaz kıldığını görmek rahmet üzere olmaya ve bazı işlerine başkasına havale etmeye yorumlanır.

Camine bir noksanlık yahut çirkin bir fiil görmek, o mescidin bulunduğu yerin insanlarının vaziyetlerine; görülen iyilikler ise, gene onların iyiliklerine delate eder. Rüyada cami veya mescit görmek işlerinde başarılı olacağına isteklerinin gerçekleşeceğine işarettir. Rüyada cami veya mescit görmek yapılan işlerde başarı kazanacağına arzuların gerçekleşeceğine işaret eder. Rüyada kutsal yerleri görmek hayırlidır. Rüyasında camiye bakan kimse bütün sıkıntılarından kurtulur. Rüyada cami, mescit ve medrese yaptığını veya tamir ettiğini gören, kendisine ve ilmine inanilan bir kişi olur.

Kendisini cami, mescit veya medresenin içinde gören kişinin ahireti güzel olur. Eğer hacca gitmemis ise hacca gider. Cami veya mescidin kapısından girerek hemen secdeye kapan-digini görmek, tövbesini Cenabi Hakkin kabul ettiğine delildir.

Bir başka rivayete göre de; rüyada camiiye girmek, din işlerini yapmaya, helal ile haram arasini ayiran hakime, insanın ticaret maksadiyle pazara çıkmasına işarettir. Sehir camii, anne, baba, hoca ve ögretmen gibi kendisine itaat lazim olan herkese işarettir.

Rüyada cami görmek; temiz bir imana ve zengin olmaya, camide namaz kıldığınızı görmek; muradınıza ereceğinize işarettir. Allah hayırlara çıkarsın..


Hiç yorum yok:

diğer rüyana da bakabilirsin